De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-152 Coalitie verschilt ernstig van mening over windmolens

Coalitie verschilt ernstig van mening over windmolens

Dinsdag 18 juni 2013

VVD en PvdA zijn het oneens over de toekomst van windenergie. Eerder dit jaar kwamen kabinet en provincies overeen zeker duizend nieuwe windturbines te bouwen, maar de VVD wil daar nu van af.
Gisteren kwam het Centraal Planbureau met het advies de bouwplannen vijf jaar op te schorten. “Vanwege de crisis is de vraag naar elektriciteit laag”, schrijft het CPB. “Ook is er sprake van overcapaciteit, elke uitbreiding zou verliesgevend zijn”.

De VVD vindt dat er naar de adviezen van het planbureau moet worden geluisterd en wil de bouw van de molens uitstellen. “Denemarken doet dat al,” aldus René Leegte van de VVD.

De PvdA voelt niets voor uitstel. In het regeerakkoord is afgesproken dat Nederland in 2020 16 procent van alle energie duurzaam moet opwekken. Nu is dat 4,5 procent. De PvdA wil aan die 16 procent vasthouden. PvdA Tweede Kamerlid Jan Vos: ” We hebben een maatschappelijke opdracht. Ook het bouwen van scholen kost geld”.

De Tweede Kamer debatteert donderdag met de ministers Kamp en Schultz over de windmolenparken.

Opmerking van de redactie van Fibronot

Dit is de once in a lifetime opportunity voor de heer Leegte te laten zien wat hij echt waard is. Een kabinetscrisis dreigt met als inzet de tientallen miljarden Euro’s die beter ingezet kunnen worden ter versterking van de vaderlandse economie in plaats het geld als subsidie rond te strooien om een paar milieuhobbyisten te behagen.

Een vreemde opmerking van meneer de Vos. De spinoff van die scholen is hopelijk een heleboel slimme jongeren die de Nederlandse economie weer helpen opbouwen wat de Vos heeft helpen afbreken. Van windmolens weten we dat ze na tien jaar hulpeloos staan en in de tussentijd 60% van de tijd niets hebben bijgedragen aan de Nederlandse economie.