De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-158 RvS: Bouw windpark Noordoostpolder mag verder

RvS: Bouw windpark Noordoostpolder mag verder

Woensdag 19 juni 2013

De Raad van State heeft zich positief uitgesproken over negen uitvoeringsbesluiten die gaan over de derde fase van de aanleg van Windpark Noordoostpolder; een daarvan is de ontheffing in het kader van de Flora en Faunawet. Hiermee is de laatste stap in het proces afgerond. Daarmee kan de bouw van Windpark Noordoostpolder in de komende jaren zijn beslag krijgen.

De initiatiefnemers van Windpark Noordoostpolder zijn blij met deze uitspraak en de zorgvuldige wegingen van de Raad van State. Na de positieve uitspraak van de Raad van State in februari 2012 zijn zij volop aan de gang met de voorbereidingen voor de bouw van het windpark. Naar verwachting is begin 2016 Windpark Noordoostpolder in bedrijf.

Windpark Noordoostpolder
Het windpark is een voorbeeldproject van duurzame energiewinning in Nederland. Met slechts 86 windmolens kan het park jaarlijks circa 1,4 miljard kWh schone, duurzame elektriciteit opwekken. Genoeg om jaarlijks ruim 400.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien. Daarmee is Windpark Noordoostpolder een Europese koploper.

Het windpark levert meer op dan schone energie. Het zorgt voor extra werkgelegenheid in de regio en biedt participatiemogelijkheden voor inwoners van Noordoostpolder, Urk en Lemsterland. Zo kunnen veel mensen profiteren van het windpark.

De uitspraak van de Raad van State is hier in te zien of te downloaden