De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-160 Minister Kamp houdt vast aan windmolenplan

Minister Kamp houdt vast aan windmolenplan

Donderdag 20 juni 2013

De kabinetsplannen voor windmolenparken op land staan echt niet ter discussie. Die boodschap gaf minister Henk Kamp (Economische Zaken) vandaag af in een overleg met de Tweede Kamer. Het advies van het Centraal Planbureau (CPB) om de voorstellen 5 jaar uit te stellen omdat dat financieel gunstiger is, ziet de minister als ondersteuning, aangezien de windmolens er toch pas in 2020 staan.

”Het CPB zegt dat we de tijd moeten nemen zodat we er in 2020, als het ook financieel verantwoord is, mee aan de slag kunnen. En dat is precies wat we doen.”

Hij wees erop dat alle plannen nog in de beginfase zitten en dat het nog wel wat jaren duurt voor alle vergunningen zijn verleend en de windmolens er staan.

Achterhaald
Kamp wil voorkomen dat de verleende vergunningen achterhaald zijn op het moment dat de turbines kunnen gaan draaien: ”We kunnen de vergunning zo organiseren dat pas op het laatste moment de allermodernste techniek kan worden gekozen.”

Daarmee wordt voorkomen dat er installaties komen die minder power hebben en minder megawatt opleveren. ”Er verandert veel. Tot voor kort was 3 megawatt de norm, nu gaat het al om 5,5 megawatt en ook 8 megawatt is al in voorbereiding.”

Kamp wil deze manier van werken ook gaan toepassen bij de realisatie van windparken op zee.

Kortom, we denken dat minister Kamp vast houdt aan zijn speerpunt, het windmolenplan, maar dat hij het uitvoert met de snelheid die we van hem gewend zijn en alleen als er geld voor is.