De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-167 Brabant gaat zelf discussie schaliegas voeren

Brabant gaat zelf discussie schaliegas voeren

Vrijdag 28 juni 2013

Noord-Brabant is van plan om na de zomer in de provincie een brede maatschappelijke discussie over nut en noodzaak van schaliegas te organiseren. De provincie schrijft dat in de brief aan het ministerie van Economische Zaken, waarin namens drie provincies de deelname aan het overleg over het lopende onderzoek naar de risico’s van schaliegas wordt opgezegd.

Nut en noodzaak
,,Wij zijn van oordeel dat wel of geen winning van schaliegas in Nederland gestoeld zou moeten zijn op een brede maatschappelijke discussie over nut en noodzaak en over de transitie naar duurzame energie”, schrijft de provincie.

Uit overleg gestapt
Brabant, Zeeland, Limburg verlieten het overleg met het ministerie deze week samen met de gemeenten Boxtel en Noordoostpolder, Schaliegasvrij Nederland en Milieudefensie. De partijen zijn boos vanwege geheimzinnigheid over de eerste resultaten van het onderzoek.

Lage plaats
Brabant publiceerde vrijdag ook een visie over benutting van de bodem. Tussen in totaal 10 mogelijkheden, staat schaliegaswinning op een ranglijst van acceptabel tot onaanvaardbaar op een lage 8e plaats nog lager dan opslag van gas.