De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-168 Minister Kamp wil open discussie over schaliegas

Minister Kamp wil open discussie over schaliegas

Vrijdag 28 juni 2013

Minister Kamp van Economische Zaken wil een „open en transparante” discussie over schaliegas. Maar wel op grond van de onderzoeksresultaten en de reactie van het kabinet en niet op basis van voorlopige onderzoeksgegevens. Dat blijkt uit de brief van minister Kamp aan de Tweede Kamer.

Daarin reageert hij vandaag op de ophef die eerder deze week ontstond nadat de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland en de gemeenten Noordoostpolder en Boxtel uit de zogeheten klankbordgroep stapten, omdat ze voor geheimhouding moesten tekenen. Boxtel, Haaren en de Noordoostpolder zijn de drie beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas.

De minister heeft kennisgenomen van die stap en vindt het een afweging die elk lid van de klankbordgroep zelf moet maken. Hij stelt de voorlopige onderzoeksresultaten in de afrondende fase beschikbaar om de klankbordgroep erop te kunnen laten reageren voor het rapport definitief wordt. De minister vraagt daarbij om vertrouwelijkheid omdat de klankbordgroep eerder wordt geïnformeerd dan de Kamerleden, die eind augustus het rapport en de conclusies van Kamp krijgen.

Lees of download hier de brief die minister Kamp vandaag aan de Tweede Kamer stuurde.