De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-194 Grote brand in huisvuilcentrale HVC Alkmaar

Grote brand in huisvuilcentrale HVC Alkmaar

Zondag 21 juli 2013

In de huisvuilcentrale van HVC aan de Jadestraat 1 in Alkmaar woedt een grote brand. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Bewoners in de omgeving van Heiloo en Akersloot krijgen het advies ramen en deuren dicht te houden omdat door de windrichting daar veel rook van de brand heen waait. Ook ventilatoren moeten uit. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

HVC Alkmaar

De afvalcentrale van HVC in Alkmaar. In het omcirkelde gedeelte woedt de brand.

Een turbine was vastgelopen waardoor een steekvlam via een uitlaatklep een deel van het dak van het gebouw in brand zette. Bij de brand kwam aanvankelijk veel rook vrij.

De Huisvuilcentrale zamelt afval in in Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland en sorteert het voor hergebruik. Ook wekt het bedrijf energie op uit afval.

Waar kennen we HVC ook alweer van?

HVC zit voor ruim 75 miljoen euro in Typhoon Capital dat een poging doet om ten noorden van Schiermonnikoog twee windparken te bouwen.
Door alle duurzame experimenten is HVC in de problemen gekomen. Er moest tien procent van het personeel ontslagen worden, nagenoeg alle duurzame en peperdure experimenten werden gestopt. Kortom, het loopt niet best bij HVC, maar er is hoop. In 2015 draait het bedrijf weer goed.
En dan nu die brand er overheen……Wat een pech. Bij hoeveel (biomassa)centrales die niet best draaiden is de afgelopen jaren brand uitgebroken?
Vijf, zes?

De biomassacentrale van HVC is voorlopig buiten gebruik.

Zie ook: HVC matigt ambitie: geen geld meer voor molens in zee

en HVC slaat door met wind en zon

en Schuld van afvalbedrijf HVC groeit tot bijna miljard

en Moet afvalverwerker HVC Typhoon uit het drijfzand trekken?

Alle artikelen over HVC en Typhoon in ons Dossier Windenergie