De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-226 Minister Kamp: nog geen besluit over schaliegas

Minister Kamp: nog geen besluit over schaliegas

Vrijdag 23 augustus 2013

De ministerraad heeft vrijdag over schaliegas gesproken, maar minister Henk Kamp (Economische Zaken) had er na afloop niets over mee te delen. Behalve dan dat er nog geen conclusies zijn getrokken en dat er vrijdag nog geen besluit was genomen over de winning van schaliegas. Om te voorkomen dat er direct na het zomerreces een kabinetscrisis zou uitbreken moet er eerst nog wat in achterkamertjes beklonken worden.

Minister Kamp reageert pas als „de zaak is afgerond”. Hij gaf slechts aan dat de ministers een gedegen discussie hebben gehad over schaliegas en dat hij aan de slag gaat met de uitwerking ervan.

Zorgen

De bewindsman realiseert zich dat mensen zich zorgen maken over de ontwikkelingen. „Het is belangrijk dat we hier in Den Haag een keer een besluit nemen hoe we aankijken tegen schaliegas en hoe we daarmee willen omgaan. Het onderzoek dat is verricht, is een goede basis voor zo’n discussie.” En: „Als je het gas op een verantwoorde manier uit de bodem kunt halen en de Nederlandse bevolking ervan kunt laten profiteren, dan moet je dat op z’n minst overwegen. Met de besluitvorming daarover zijn we nu bezig.”

Zaak voor de politiek

Wel of niet schaliegas winnen is een politiek zaak, aldus Kamp. „Op een gegeven moment geven wij de lijn aan en dan zien we in debat met de Kamer of daar dekking voor is.” De minister verwacht dat hij alle informatie over schaliegaswinning in de loop van volgende week naar de Tweede Kamer kan sturen.