De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-228 Reparatiemethode Scheuten-panelen gecertificeerd

Reparatiemethode Scheuten-panelen gecertificeerd

Zaterdag 24 augustus 2013

De nieuwe reparatiemethode voor de defecte zonnepanelen van Scheuten is gecertificeerd en goedgekeurd. Inmiddels is de methode door de Nederlandse en Belgische autoriteiten aanvaard.

Kapotte zonnepanelen

In februari dit jaar meldden we dat er in Europa ongeveer zeshonderdvijftigduizend zonnepanelen van het merk Scheuten Solar (type Multisol) brandgevaarlijk waren. In Nederland waren er in de periode augustus 2009 tot februari 2012 vijftienduizend zonnepanelen van dit type model geplaatst. Mede door dit schandaal en de daardoor ontstane negatieve publiciteit zijn Scheuten Solar Solutions, Scheuten Solar Trade en Scheuten Solar Projects op 4 juni dit jaar failliet verklaard.

Suncycle

Eerder dit jaar werd het Duitse Suncycle uitgekozen als leverancier van de reparatiemethode voor de kapotte zonnepanelen van Scheuten, maar de methode werd toen door de Nederlandse en Belgische autoriteiten afgekeurd. In de afgelopen maanden is het reparatieproces aangepast, gecertificeerd en goedgekeurd door het Fraunhofer-Institut. De nieuwe reparatiemethode wordt geïntroduceerd door Suncycle samen met YPS uit België.

Reparatiemethode

Bij de reparatiemethode wordt de junctionbox op de achterzijde van de zonnepanelen gerepareerd. De reparatie zorgt ervoor dat de defecte panelen weer veilig functioneren. De zonnepanelen van Scheuten die moeten worden gerepareerd zijn de modellen P6-48, P6-54, P6-60, P6-66 (diverse vermogens) met een junctionbox van het type Solexus. Al deze modellen, dus ook de zonnepanelen op dit moment nog normaal functioneren, moeten worden gerepareerd. De methode kan bij YPS worden aangevraagd en in de Benelux worden toegepast.

Voordelen certificering

Er zijn verschillende belangrijke voordelen van een gecertificeerde reparatiemethode:

  • Reparatie van de betreffende zonnepanelen is goedkoper dan het gehele paneel vervangen
  • De reparatiemethode is door de autoriteiten aanvaard
  • De reparatie wordt uitgevoerd door ervaren teams van Suncycle
  • Geen rendementsverlies door slechte contacten
  • Twee jaar garantie op de reparatie