De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-275 Rubberfabrieken weg uit Nederland

Rubberfabrieken weg uit Nederland

Woensdag 2 oktober 2013

Het is geen geheim dat vanwege de hoge energieprijs in Nederland steeds meer bedrijven ervoor kiezen ons land te verlaten. Het zijn nu nog in het algemeen de kleine bedrijven met enkele honderden werknemers, maar het signaal is duidelijk; overheid doe iets aan die abnormaal hoge energieprijzen, want we kunnen niet meer met het buitenland concurreren.

Een DOW vestiging in Delfzijl werd vorig jaar gesloten, 400 medewerkers stonden op straat. Aluminiumproducent Zalco in Zeeland ging vorig jaar failliet, 400 medewerkers stonden op straat.
ALDEL in Delfzijl staat het water aan de lippen en omdat hulp uit Den Haag niet komt overweegt het bedrijf een eigen stroomkabel naar Duitsland te bouwen in de hoop dat dit de druk op Den Haag vergroot. 800 banen bij het bedrijf en toeleveranciers staan op het spel.
Een producent van kunststof flessen in Amsterdam verhuist een nieuwe productiefaciliteit waar 150 miljoen Euro investering mee gemoeid is naar de VS. Weg hoogwaardige werkgelegenheid.
Zomaar een lijstje met enkele namen.

De volgende op de lijst is het Amerikaanse concern Parker Hannifin dat volgend jaar de fabrieken in Hoogezand en Almelo sluit. Door de ingrepen van het Amerikaanse concern, fabrikant van rubberslangen, verdwijnen in Noord- en Oost-Nederland 160 banen. In Hoogezand belanden volgend jaar juni alle 110 werknemers op straat. In Almelo staan vijftig banen op het spel.
De productie wordt volgens betrouwbare bronnen overgeheveld naar de zusterfabriek in Italië.