De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel2013-295 RWE ziet af van bouw offshore windmolenpark vanwege hoge kosten en niet rendabel

RWE ziet af van bouw offshore windmolenpark vanwege hoge kosten en niet rendabel

Dinsdag 26 november 2013

Het Duitse energieconcern RWE ziet af van plannen voor de bouw van een offshore windmolenpark voor de kust van het Britse Devon.

Volgens de ontwikkelaar van het 4,8 miljard Euro kostende project is het economisch niet verantwoord om ermee verder te gaan.

RWE, eigenaar van de ontwikkelaar NPower, liet weten dat de kosten van belangrijke technische uitdagingen in Het Kanaal door het diepe water en een ongunstige bodemgesteldheid ,,onbetaalbaar” zijn geworden. Onzekerheid over toekomstige bijdragen van de overheid aan duurzame energie maken het project tevens te risicovol voor RwE.

Het windmolenpark, één van de grootste offshore windparken ter wereld met 240 windturbines, zou worden gebouwd in een gebied van 77 vierkante mijl ongeveer 10 mijl uit de kust van Devon. De turbines zouden genoeg elektriciteit hebben gegenereerd voor 900.000 woningen.

Misschien kan RWE in de leer gaan bij minister Kamp. Hij weet met allerlei mistige verklaringen precies uit te leggen hoe je op zee 40% goedkoper bouwt.

Atlantic Array Windpark

Het Atlantic Array windpark van RWE.

Bron