De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel225-2011 Mogelijk nieuwe Biodieselfabriek in Eemshaven

Mogelijk nieuwe Biodieselfabriek in Eemshaven

Donderdag 7 juli 2011

Persbericht Waste4Energy

Mocht een doorstart van Delta Biovalue BV door Waste4Energy VOF definitief niet doorgaan, dan zal Waste4Energy VOF samen met haar Maleisische financiële partner – een grote internationale handelsonderneming met een eigen bank – haar plannen voor een nieuwe fabriek verder gaan concretiseren en uitwerken.

De nieuwe fabriek zal minimaal de dubbele – of meer- capaciteit hebben dan de fabriek van Delta Biovalue BV. Daarnaast zal de nieuwe fabriek meer dan alleen Biodiesel maken, andere producten zijn reeds ontwikkeld of in ontwikkeling, en ook zijn voor deze producten al grote afnemers voor deze producten geïnteresseerd.

Voor deze nieuwe fabriek zal een jointventure worden opgericht, waarbij ook mogelijk Nederlandse bedrijven in zullen deelnemen.

In augustus komt de voltallige directie van dit Internationaal werkende bedrijf naar Nederland om de plannen verder door te spreken, en een bezoek te brengen aan de door Waste4Energy VOF gewenste locatie in de Eemshaven.

Waste4Energy VOF streeft er nog steeds naar om een doorstart van Delta Biovalue BV te realiseren, zeker in combinatie met het crushcontract voor de komende 3 jaar. Dit zou de uitbreiding van de nieuwe activiteiten eenvoudiger maken, maar als het niet anders is zal een nieuwe fabriek de enige mogelijkheid zijn om de door Waste4Energy VOF ontwikkelde plannen uit te kunnen voeren.