De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel238-2011 Definitief twee windmolens langs A1 bij Deventer

Definitief twee windmolens langs A1 bij Deventer

Vrijdag 22 juli 2011

Er komen twee windturbines langs snelweg A1 bij Deventer. Woensdagavond ging een meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het plaatsen van twee windturbines van 130 meter hoog aan de rand van de stad. Het college van B en W stelde voor om drie windmolens te plaatsen, maar na aanhoudende protesten vanuit Het Bramelt besloot een meerderheid van de raad om de oostelijke molen nabij deze woonwijk uit het plan te schrappen.

Het dringende verzoek vanuit buurgemeente Lochem om het besluit over de zomer te tillen, werd niet gehonoreerd. De raad oordeelde dat Deventer er alles aan gedaan heeft om de inwoners van Epse te informeren over het windmolenplan.

Voor het aangepaste plan stemden PvdA, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en de meeste leden van D66.

D66′er Viveen stemde tegen, evenals VVD, Trots op Nederland, APB en ADB. Opvallend was de draai die de SP maakte. De socialisten waren voorstander van de windturbines, maar omdat het draagvlak onder de bevolking ontbreekt stemde de SP toch tegen.

De redactie van Fibronot.nl voorziet nog jarenlange vertraging voor dit windmolenproject.

De gemeente Deventer moet eerst het bestemmingsplan wijzigen. Tegen deze bestemmingsplanwijziging zal de gemeente Lochem ongetwijfeld bezwaar aantekenen. Uiteindelijk zal de Raad van State een oordeel vellen, maar dan zitten we al in 2015.