De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikel354-2011 Apeldoornse bedrijven besparen energie

Apeldoornse bedrijven besparen energie

Vrijdag 16 december 2011

Twaalf Apeldoornse bedrijven besparen dit jaar evenveel energie als vijfhonderd huishoudens momenteel gebruiken.

Om hun energiegebruik steeds verder omlaag te brengen, hebben ze zich aangesloten bij een landelijk project. Gisteren bekrachtigden ze dat met hun handtekening.

Wethouder Olaf Prinsen is blij met de inzet van de bedrijven, die allemaal tot de grote energiegebruikers behoren. De inspanningen van de bedrijven sluiten aan bij de ambitie van de gemeente Apeldoorn om in 2020 het woningbestand energieneutraal te hebben, in 2025 gevolgd door de Apeldoornse bedrijven. ,,Als er meer bedrijven zijn zoals jullie, redden we dat ook nog”, zo hield hij vertegenwoordigers van de twaalf bedrijven voor.

De ondertekening van de MeerJarenAfspraken gebeurde gisteren bij wasserij Berendsen aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn-Zuid. Het bedrijf werkt al enkele jaren met de methode, die jaarlijks 2 procent energiebesparing als doel heeft.

Berendsen zit daar ruimschoots boven, zegt Wim Hoefnagel van het bedrijf. Zo gebruikt het bedrijf 42 procent minder energie dan tien jaar geleden. ,,Dat is twee keer het jaargebruik van onze vestiging in Klarenbeek.”

Naast een bijdrage aan een beter milieu leveren de inspanningen ook geld op. Zo zou Berendsen zonder alle energiebesparende maatregelen dit jaar een half miljoen euro meer moeten uitgeven aan energiekosten.

Naast Berendsen doen ook Achmea, Ekro, Grolleman Coldstore, Holland Colours, Kamp Coating, Vodafone Libertel, AFP Flexible Packaging, Koninklijke Talens, Owens Corning, Capgemini, Sonac Loenen en de gemeente Apeldoorn mee aan het project.

Lees in samenhang met dit artikel ook het artikel De routekaart naar een energieneutraal Apeldoorn