De Energiewende in Duitsland:

Het laatste nieuws over Typhoon:

Top 10 gelezen vandaag

Vul je emailadres in en ontvang een melding van nieuwe berichten.

Fibronot browser support

Firefox4+  Chrome  Safari  Opera  IE9+

nieuwsartikl358-2011 Windparken op CURAÇAO worden vervangen en uitgebreid

Windparken op CURAÇAO worden vervangen en uitgebreid

Maandag 26 december 2011

De windparken  op Tera Kòrá en Playa Kanoa worden de komende tijd vervangen en uitgebreid. Premier Gerrit Schotte gaf onlangs het startschot voor de werkzaamheden. Als het project volgens planning verloopt, zullen de parken medio volgend jaar gebruiksklaar zijn.

De premier onthulde een groot bord waarop het project staat uitgelegd. NuCapital Curaçao BV en Aspiravi NV verzorgen de bouw van de nieuwe parken met een totale capaciteit van 30MW. Aqualectra gaat de stroom die de windmolens opwekken afnemen en op het algemene net zetten.

Uitbreiding windpark
De premier van Curaçao onthult een bord waarop het windmolenproject
staat uitgelegd

CIBC FirstCaribbean Curaçao neemt als financier deel in een lening van 55 miljoen dollar voor NuCuraçao Windparken B.V. Het project heeft een totale investering van 74 miljoen dollar voor de windparken op Tera Kòrá en Playa Kanoa.

De bijdrage van CIBC FirstCaribbean kwam tot stand dankzij een geografisch verspreid team dat zich bevond op Barbados, Curaçao en Trinidad en werd geleid door Gillian Charles-Gollop, Sector Specialist – Energy & Utilities, in Barbados. In het team zat ook Timba Engelhardt, Senior Business Analyst vanuit Curaçao evenals Heather Titus, Head of Deals Management & Control in Trinidad.